Masové kuličky plněné žampiony
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 houska (namočená do mléka)
- 2 vejce
- 1-2 stroužky česneku
- 1 KL citronové kůry
- 3 PL strouhaného tvrdého sýra
- 15 velmi malých mladých žampionů
- sůl
- pepř bílý
- olej na smažení
Postup Masové kuličky plněné žampiony
Postup přípravy receptu
-
Mleté masou propracujeme s namočeným pečivem, vejci, kořením. Osvědčilo se mi česnek nastrouhat na jemném struhadle. Po propracování masy, necháme odpočinout a pak vytváříme placičky do kterých posadíme malou hlavičku žampionu, pokud jsou velké, dáme jen půlku.
Pokud jsou nožky dlouhé, odlámeme je a nastrouháme nebo na jemno nakrájíme do masy. Hlavičky žampionů zabalíme a vytvoříme kuličky. Smažíme ne vysokém oleji.
Kdo ještě nevyhodil friťák tak ve fritovacím hrnci. Já už ho vyhodil, smažím v malém smaltovaném kastrůlku, šetřím olej a neřeším otázku, kam zas s tím krámem.