Masové kuličky plněné žampiony

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 houska (namočená do mléka)
2 vejce
1-2 stroužky česneku
1 KL citronové kůry
3 PL strouhaného tvrdého sýra
15 velmi malých mladých žampionů
sůl
pepř bílý
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté masou propracujeme s namočeným pečivem, vejci, kořením. Osvědčilo se mi česnek nastrouhat na jemném struhadle. Po propracování masy, necháme odpočinout a pak vytváříme placičky do kterých posadíme malou hlavičku žampionu, pokud jsou velké, dáme jen půlku.

  2. Pokud jsou nožky dlouhé, odlámeme je a nastrouháme nebo na jemno nakrájíme do masy. Hlavičky žampionů zabalíme a vytvoříme kuličky. Smažíme ne vysokém oleji.

  3. Kdo ještě nevyhodil friťák tak ve fritovacím hrnci. Já už ho vyhodil, smažím v malém smaltovaném kastrůlku, šetřím olej a neřeším otázku, kam zas s tím krámem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!