Maso ve smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa (může být i vepřové)
2-3 rajčata
2-3 sladkokyselé okurky
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř
cibule
150 g kysané smetany
1 lžíce protlaku
1/2 lžičky obyčejné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky.

  2. Spaříme rajčata, oloupeme a s okurkou nakrájíme také na kostičky, stroužek čeneku rozmačkáme a vytřeme jím pánev.

  3. Lžíci másla rozpustíme a opečeme maso, osolíme, opepříme.

  4. Maso vyjmeme a ve výpeku necháme zesklovatět pokrájenou na jemno cibuli, přidáme rajčata a okurky a krátce posmažíme.

  5. Zamícháme kysanou smetanu, lžíci protlaku a hořčici. Nakonec vmícháme maso a prohřejeme. Příloha je nejlepší opečený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!