Maso ve smetanové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa (může být i vepřové)
- 2-3 rajčata
- 2-3 sladkokyselé okurky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- cibule
- 150 g kysané smetany
- 1 lžíce protlaku
- 1/2 lžičky obyčejné hořčice
Postup Maso ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky.
Spaříme rajčata, oloupeme a s okurkou nakrájíme také na kostičky, stroužek čeneku rozmačkáme a vytřeme jím pánev.
Lžíci másla rozpustíme a opečeme maso, osolíme, opepříme.
Maso vyjmeme a ve výpeku necháme zesklovatět pokrájenou na jemno cibuli, přidáme rajčata a okurky a krátce posmažíme.
Zamícháme kysanou smetanu, lžíci protlaku a hořčici. Nakonec vmícháme maso a prohřejeme. Příloha je nejlepší opečený brambor.