Máslový lilek v sezamu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
lžíce másla
lžíce oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
2-3 lžíce octu balsamico
lžička cukru
sezamové semínko - měla jsem bílé a černé
sůl
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme máslo, česnek, oregáno a necháme rozvonět. Přisypeme cukr a necháme rozpustit. Zastříkneme octem a necháme zavařit. Vrátíme zpět lilek a z obou stran prohřejeme. Vytáhneme a posypeme semínky.

  2. Podáváme s pečivem nebo mozarellou a rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!