Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
svazek mladého zeleného chřestu
4 lžíce strouhaného parmezánu
4 lžíce másla
2 lžičky pepře
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a pokud jsou tak křehké, že se ani nemusí loupat, nakrájíme je na kolečka.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu a necháme trochu zchladnout. Do této marinády naložíme omytá, jen zlehka naklepaná kuřecí prsa, nejméně na dvě hodiny.

  3. Rozpálíme pánev a prsa i s marinádou opečeme z obou stran dohněda. Přilijeme trochu vody nebo vývaru a přidáme kolečka chřestu. Za průběžného podlévání dusíme pod pokličkou asi deset minut.

  4. Poté na každý plátek masa položíme čtvrtinu množství chřestu a dusíme ještě cca 5 minut. Maso s chřestem vyndáme, posypeme parmezánem a udržujeme teplé.

  5. Výpek zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme kouskem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!