Máslový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
250 ml mléka
1 vejce
100 g změklého másla
75 g práškového cukru
strouhaná kůra z jednoho citronu
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
náplň:
200 g změklého másla
100 g práškového cukru
25 g loupaných mandlí
rum (nebo růžový likér)

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech.

  2. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme do nich kousky másla smíchaného s práškovým cukrem.

  3. Posypeme oloupanými, na lupínky nakrájenými mandlemi a práškovým cukrem.

  4. Necháme ještě kynout asi 20 minut a potom pečeme ve vyhřáté troubě, na dno které jsme dali nádobu s vodou.

  5. Dozlatova upečený koláč pokapeme likérem. Vychladnutý pokrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!