Máslový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g změklého másla
- 75 g práškového cukru
- strouhaná kůra z jednoho citronu
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
- náplň:
- 200 g změklého másla
- 100 g práškového cukru
- 25 g loupaných mandlí
- rum (nebo růžový likér)
Postup Máslový koláč
Postup přípravy receptu
-
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech.
Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme do nich kousky másla smíchaného s práškovým cukrem.
Posypeme oloupanými, na lupínky nakrájenými mandlemi a práškovým cukrem.
Necháme ještě kynout asi 20 minut a potom pečeme ve vyhřáté troubě, na dno které jsme dali nádobu s vodou.
Dozlatova upečený koláč pokapeme likérem. Vychladnutý pokrájíme.