Marmeláda z mrkve

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg mrkve
60 dkg cukru
citronová šťáva ze 4 citronů
pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
pomerančová kůra z jednoho pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeba, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho.

  2. Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe ponorným mixérem, přidáme šťávu ze 4 citronů a jednoho pomeranče a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  3. Vlejeme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladit.

  4. Nesterilizujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!