Marinovaný králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
200 g krájeného česnekového boku
pepř
sůl
4 stroužky česneku
Marináda:
100 ml oleje
3 kl koření Izrael
100 ml bílého vína
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Králíka omyjeme a naporcujeme, osolíme a opepříme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Připravíme si marinádu smícháním oleje, koření a bílého vína. Každou porci králíka potřeme marinádou, poklademe plátky česneku. Porce skládáme do misky s víkem, marinádu která nám zůstala přilejeme k porcím králíka, zavřeme víkem a necháme 2-3 dny marinovat v lednici. Pokud maso necháme v lednici déle, po 2 dnech maso otočíme.

  3. Po marinování jednotlivé porce krájíka zabalíme do krájeného česnekového boku, naskládáme do pekáče, přelejeme marinádou a podlejeme vodou.

  4. Pečeme pod poklicí na 200°C cca hodihu a půl, podle velikosti králíka. Po dobu pečení maso přeléváme výpekem a doléváme vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!