Marinovaný kapr pečený na bramborech

Recepty, Ryby

Suroviny

vyfiletovaný kapr nebo pokud nechcete filetovat můžete ho nakrájet dle libosti
brambory
čerstvý rozmarýn
sůl
Na marinádu:
4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
pár snítek rozmarýnu
několik snítek tymiánu
1 kávová lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
pepře
drceného kmínu
1/2 cibule
2 - 3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky. Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.

  2. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  3. Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem.

  4. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C na půl hodiny.

  5. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!