Marinované vepřové ražničí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Asi 1/2 kg vepřové plece dle počtu strávníků
Marináda:
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku
1 větší cibuli
kousek špeku

Postup přípravy receptu

  1. Plec si nakrájíme na kousky a naložíme ji přes noc do marinády.

  2. Na druhý den střídavě napícháme maso, cibuli, slaninu na špejle.

  3. Dáme do pekáčku a asi hodinku pečeme a podléváme výpekem.

  4. Po upečení vyndáme z pekáčku, výpek slejeme a zaprášíme mírně moukou, aby nám vznikla šťáva. Jako příloha jsou dobré opékané brambory, ale i vařené nebo hranolky a zeleninová obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!