Marinované krůtí řízečky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 kg krůtích prsou - nakrájet na řízky asi 1 cm (nenaklepávat)
olej
hladká mouka
voda
Marináda:
3 vejce
2 lžičky solamylu
2 lžičky tekutého polévkového koření (magi)
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky kari koření
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky majoránky
4 stroužky česneku
1 lžička pepře

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne.

  2. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pekáčku a necháme na teple (dávám do mírně zahřáté trouby).

  3. Do výpeku dáme 2 lžičky hladké mouky, promícháme metličkou. Zbytek marinády zředíme asi 1 - 2 dcl studené vody, vlijeme do výpeku s moukou. Můžeme dochutit ještě polévkovým kořením.

  4. Krátce (asi 5 minut) provaříme, pak přes cedník přelijeme do kastrůlku (ve výpeku jsou napečené kousky masa a marinády, takto se jich zbavíme). Vznikne nám skvělá šťáva.

  5. Podáváme s bramborami, kaší, hranolky, lze i s rýží, chlebem.... co má kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!