Marinované králičí předky, pečené na bramborách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 králičích předních nohou
500 g brambor
2 mrkve
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sádlo
Marináda:
2 lžíce majonézy
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžíce oleje
lžička mleté papriky
špetka kajenského pepře
mletý pepř
sůl
---
brambory
mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.

  2. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka.

  3. Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme.

  4. Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody.

  5. Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!