Marinovaná roštěná s Parmskou šunkou, žampiony a Hermelínem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g roštěné
4 plátky Parmské šunky
4 velké žampiony
2 Hermelíny
1,5 lžičky koření Křehké maso (Kotányi)
1 lžička sušeného česneku nebo 2 jemně utřené čerstvé stroužky
1 lžíce jemně sekané hladkolisté petrželky
olivový olej
masový vývar
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích.

  2. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou.

  3. Natřeme na maso a necháme odležet asi 2 hodiny.

  4. Poté maso lehce poprášíme hladkou moukou a zprudka z obou stran opečeme dohněda.

  5. Opečené plátky vložíme do pekáčku, posolíme a opepříme.

  6. Ve výpeku roztopíme asi 2 lžíce másla a přilijeme vývar. Promícháme a nalijeme na maso v pekáčku tak, aby bylo téměř ponořené.

  7. Přikryjeme alobalem a pečeme při mírné teplotě (tak 170°C asi 20 minut.

  8. Na jednotlivé porce masa položíme plátek Parmské šunky, nasypeme čtvrtinu plátků čerstvých žampionů a proužky Hermelínu.

  9. Vrátíme do trouby a zapékáme asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!