Marinovaná česneková krkovice pečená s bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice
menší brambory ve slupce
koření na brambory
cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
sušený zázvor
mletá paprika (může být i pálivá)
mletý kmín
sůl
sádlo na opečení
čerstvě mletý pepř
špetka hnědého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc.

  2. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran.

  3. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme maso i s výpekem a umyté brambory.

  4. Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 50 minut do měkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu. Během pečení maso poléváme výpekem a brambory otáčíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!