Marcipánové kytičky - postup zhotovení

Recepty, Zdobení

Suroviny

marcipánová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Marcipánovou hmotu si vyválíme na sílu asi 1,5 - 2 mm a vykrojíme si vykrajovátkem bez zoubků 4-5 koleček na jednu kytičku. Všechna kolečka si upravíme - přitlačováním obrácené lžičky si ztenčíme asi polovinu okraje. Tento ztenčený okraj bude vždy nahoře. Pak jedno kolečko zatočíme do ruličky jako střed a pak postupně proti sobě přikládáme další podle toho, jak chceme mít kvítek velký. Podsypáváme buď moučkovým cukrem nebo škrobem (Maizena, Solamyl, Gustin). Lístky: můžeme vykrojit podle šablony nebo od ruky, nejjednodušší je pořídit si běžně v obchodě dostupné vykrajovátko. Vykrojený tvar lístečku dozdobíme čárkami, které obtiskneme obrácenou - tupou stranou nože.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!