Marcipánové košíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g sušeného mléka
200 g moučkového cukru
4 lžíce smetany na vaření
10 g másla
150 g kandovaných třešní
100 g celých oloupaných mandlí
50 g bílé čokolády
50 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán. Pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu moučkového cukru.

  2. Polovinu mandlí nasekejte.

  3. Hmotu rozdělte na poloviny – jednu tence vyválejte a obalujte v ní třešně, druhou smíchejte s posekanými mandlemi a tvarujte do kuliček.

  4. Rozehřejte zvlášť obě čokolády.

  5. Oba druhy kuliček vložte do papírových košíčků a zalijte – tmavou čokoládou ty s třešněmi a bílou mandlové kuličky.

  6. Košíčky s tmavou čokoládou ozdobte mandlí, s bílou kandovanou třešní, nechte ztuhnout.

  7. Tip: Marcipán smíchejte všechen s mandlemi, obalujte třešně. Zalijte tmavou čokoládou a po chvilce bílou a párátkem udělejte žíhání. Vpíchněte mandli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!