Marcipánová vosička - fotopostup

Recepty, Zdobení

Suroviny

marcipánová modelovací hmota
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Uválíme si váleček ze žlutě či oranžově obarveného marcipánu o rozměru cca 3 cm x 1-1,5 cm. Z černě obarveného marcipánu vyválíme tenkou placičku a odkrojíme cca 2 mm široké proužky.

  2. Proužky položíme přes váleček napříč. Proužky podhrneme pod oranžové tělíčko a lehce přitiskneme.

  3. Přilepíme maličké kuličky jako očička - lehce připlácneme a špejlí přibodneme, vyznačíme pusinku (existují speciální špachtličky s tímto tvarem, ale jde udělat i třeba jen špejlí - opatrně vytlačit oblouček).

  4. Z bílého marcipánu vyválíme placičku a vykrojíme 2 kolečka o průměru cca 2 cm. Křídla si špachtlí s kuličkou či jen třeba kávovou lžičkou trochu zploštíme a promáčkneme. Dvěma prsty k sobě zmáčkneme kraje kolečka do špičky. Křídla nalepíme na tělo vosičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!