Manželův pikantní guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí maso na guláš
100 g rajského protlaku
2 lžíce pikantního kečupu (já použila vlastní dělaný bez cukru a s troškou chilli kapek a fefreronky)
cibule (do objemu masa - oloupaná a nakrájená na kostičky)
2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
1 porek bílá část nakrájený na kolečka
1 vrchovatá lžíce maďarské gulášové papriky
1 zarovnaná PL papriky na perkelt
špetka majoránky
chilli (lze vynechat)
bílý pepř
sůl - vše dle chuti
vývar
cca 2 PL opražené hladké mouky na zahuštění
Olej nebo jiný vhodný tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a pórek, rozvoníme česnek.

  2. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme došeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme.

  3. Podlijeme vyvarem do výšky masa a velmi pomalu dusíme do měkka - podle kvality masa to trvá až 80 min.(i více bez tlakového hrnce). Mícháme a kontrolujeme tekutinu.

  4. Asi po 60 minutách vhodíme zbylé koření, přidáme protlak a kečup a dodusíme do měkka.

  5. Vedle na pánvi opražíme mouku do ořiškově hnědé a zahustíme omáčku - provaříme asi 10 minut - déle nemusíme, když je mouka opražená a odstavíme. Necháme asi 5 minut a dochutíme dle naší chuti.

  6. Promícháme a necháme ještě 10 min. na spojení chutí.

  7. Příloha - těstoviny, ale i rýže, knedlíky, brambory. Zdroj: Kuchařka mlsného manžela


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!