Mánkův kapr v listovém těstě

Recepty, Ryby

Suroviny

1000 g kapr (filety)
400 g listového těsta
150 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
250 g houby
10 dkg kuřecích jater
máslo
1 cibule
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček.

  2. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme.

  3. Necháme cca půl hodiny odležet.

  4. Mezitím na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a houby.

  5. Osmažené houby s cibulí rozmixujeme ponorným mixerem a smažíme pak ještě tak dlouho, až se ze směsi stane hustá pasta.

  6. Směs necháme vychladnout.

  7. Odležené filety seřízneme do obdélníkového tvaru.Odřezky z filetů a kuřecí játra orestujeme na lžíci másla.

  8. Masovou směs rozemeleme nebo rozmixujeme na masovou pastu.

  9. Alobal poklademe plátky anglické slaniny, slaninu potřeme směsí hub a cibule.

  10. Na anglickou slaninu, potřenou houbovou směsí, položíme jeden filet kůží nahoru, potřeme směsí rybího masa s drůbeží játrou a přikryjeme druhým filetem kůží dolů.

  11. Pomocí alobalu přehneme slaninu přes povrch filetu. Zabalíme do alobalu a dáme do mrazáku na cca 15 minut ztuhnout.

  12. Mezitím si rozválíme listové těsto. Ztuhlý balíček s filety zbavíme alobalu, položíme na plát listového těsta a obalíme těstem.

  13. Těsto propíchneme nebo prořízneme, aby mohla unikat pára, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do trouby vyhřáté na 190°C na cca 25 minut.

  14. Podáváme teplé s brambory nebo vychladlé, jako studené pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!