Mangoldové karbanátky s ovesnými vločkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg mangoldových listů
300 g ovesných vloček
1 palička česneku
200 g uzené slaniny
1 velká cibule
2 vejce
sůl
pepř
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Mangoldové listy (aj so stopkami) vo vriacej vode povaríme 3min a scedíme.

  2. Spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku.

  3. Slaninu narežeme na malé kocôčky a rozpražíme. Pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Všetko aj s tukom nalejeme k mangoldu.

  4. Pridáme vločky, vajíčka, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme pol hodinu postáť, občas premiešame.

  5. Potom skontrolujeme hustotu, ak treba, zahustíme trochou detskej krupice. Masa ale nemá byť veľmi pevná, len taká, aby sa dali utvoriť fašírky.

  6. Opatrne tvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke. Vyprážame z oboch strán. Podávame s prívarkami, zemiakovou kašou, ale chutné sú aj studené so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!