Mandlový drobenkový koláč s dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
10 dkg másla
12,5 dkg moučkového cukru
250 ml mléka
40 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Drobenka:
10 dkg polohrubé mouky
5 dkg másla
5 dkg moučkového cukru
zavařená dýně
10 dkg sekaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme vejce, máslo a cukr. Přilijeme mléko.

  2. Smícháme prášek do pečiva s moukou a přidáme do směsi. Všechny přísady pak zpracujeme v hladké těsto - já jsem to všechno smíchala mixérem.

  3. Na olejem vymazaný a strouhankou vysypaný plech rozetřeme těsto, které posypeme mandlemi a poklademe zavařenou dýní.

  4. Uděláme si drobenku = smícháme máslo s cukrem a moukou.

  5. Drobenkou vše posypeme a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 25 minut. Doba pečení je individuální, podle trouby, ale to jistě každá máte své zkušenosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!