Mamracháč haferový (borůvkový)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 kg syrových brambor
100-150 g hladké mouky
1 vejce
2 špetky soli
2 lžičky cukru
špetka strouhaného muškátového oříšku
Náplň:
borůvky (hafery)
krystalový cukr
----
zakysaná smetana (hustý bílý jogurt)
moučkový cukr
sádlo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.

  2. Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, posypeme borůvkami, krystalovým cukrem a v troubě při 200 °C pečeme, až okraje zčervenají.

  3. Trochu prochladlý koláč pokrájíme, pocukrujeme a podáváme se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!