Maminčiny vanilkové rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g polohrubé mouky
210 g Hery
120 g moučkového cukru
110 g jemně nastrouhaných vlašských ořechů
2 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
2 špetky kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy jemně nameleme, přidáme všechny ostatní suroviny, heru a žloutky naposledy. Dobře promísíme a vytvoříme těsto, které dáme do potravinové folie a uložíme nejlépe do druhého dne do lednice.

  2. Odkrajujeme menší části, ze kterých vyválíme hada, krájíme nožem na malé části, které rukou vyválíme do rohlíčku. Rohlíček by měl mít stejný průměr i na koncích, aby se potom na nich nepřipékal.

  3. Vyválený rohlíček lehce ohneme, klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme v mírné troubě asi na 150°C, často kontrolujeme, aby se rohlíčky nepřipálily.

  4. Vychladlé cukrujeme moučkovým cukrem. Jsou výborné čerstvé - křehké, i rozleželé - měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!