Malinovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Jizerka)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
100 g cukru
2 lžíce malinové marmelády
30 g hořké bezmléčné čokolády
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
400 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme.

  2. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto nezgumovatělo“.

  3. Těstem naplníme formičky na muffiny.

  4. Pečeme při 160 °C asi 35 min (zkoušíme špejlí).

  5. Po upečení vyndáme z trouby a necháme krátce vychladnout, poté vyndáme z formiček, aby se muffinky nezapařily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!