Malinové brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g cukru
200 g másla
200 g tmavé čokolády
200 g malin
60 g hladké mouky
80 g kakaa
1 vanilkový lusk celý
1 lžička prášku do pečiva
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C, koláčovou formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  2. V míse smícháme cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva.

  3. Ve druhé míse vyšleháme vejce se změklým máslem. Směs přidáme do mísy s moukou a kakaem a vymícháme vláčné těsto.

  4. Nakonec jemně vmícháme nasekané kousky čokolády a dřeň z vanilky i se semínky. Pokud je těsto moc husté, rozředíme ho troškou mléka. Ale ne moc, jen tolik, aby těsto zůstalo trochu husté a pěkně se táhlo.

  5. Těsto nalijeme do formy a poklademe malinami. Pečeme přibližně 45min/160°C. Na povrchu koláče se má vytvořit taková krustička, ale uvnitř má být koláč vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!