Makrela s rajčaty a bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

1 makrela
2 brambory
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 snítka čerstvého rozmarýnu
čerstvá bazalka
citronová šťáva
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory, orestujeme je a vmícháme rozmarýn a bazalku.

  2. Pečící papír mírně navlhčíme, položíme na něj osolenou a opepřenou rybu, zakápneme ji citronem a obložíme ji upravenými bramborami včetně bylinek a nakrájenými rajčaty. Papír po stranách zahneme a uděláme balíček.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° cca 20 minut, potom balíček otevřeme a pečeme dozlatova zhruba dalších 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!