Makrela pečená na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

2 čerstvé vykuchané makrely bez hlavy
150 g neloupané cukety
100 g rajčat
100 g červené papriky
1 cibule pokrájená na klínky či plátky
2-3 stroužky česneku
pepř mletý
sůl
tymián nebo oregano
olej

Postup přípravy receptu

  1. Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu dle chuti.

  2. Zeleninu pokrájíme na větší kusy, česnek nasekáme a dáme do menšího pekáčku nebo srnčího hřbetu či formy na biskupský chlebíček, který nemáme určený pro pečení moučníků.

  3. Na zeleninu položíme připravené makrely, které zakapeme olejem, zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 15 minut, poté odklopíme a dopečeme ještě krátce do barvy.

  4. Podáváme s opečenými tousty, čerstvým pečivem, bramborem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!