Makrela na pánvi s pomerančovou salsou

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g makrel
1 pomeranč
2 lžičky uzené papriky
3 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 šalotky
50 g černých vypeckovaných oliv
hladkolistá petržel
3 nové brambory
150 g zelených fazolek
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Použil jsem nůž! Ryby opláchneme a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky a uvaříme v osolené vodě. Novým bramborám by mělo stačit 20 minut, možná i méně.

  2. Smícháme mouku s uzenou paprikou, solí a pepřem. Touto směsí posypeme (obalíme) makrelu z obou stran. Dáme stranou.

  3. Smícháme kousky pomeranče s drobně nakrájenou šalotkou, nasekanými olivami, petrželí a dobře opepříme.

  4. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a makrelu osmažíme z obou stran, z každé asi 6 až 8 minut. Zelené fazolky povaříme 3 minuty v osolené vodě.

  5. Podáváme s pomerančovou salsou, novými bramborami a zelenými fazolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!