Makové noky s třešňovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Noky:
300 g vařených jemně nastrouhaných brambor
asi 300 g polohrubé mouky
sůl
2 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 tvaroh
3 žloutky
3 lžíce mletého máku
Třešňová omáčka:
vypeckované třešně
trocha vody
cukr
Posyp:
strouhanka
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme a lžícemi tvoříme noky, ty dáme vařit do vroucí osolené vody. Když vyplavou, necháme ještě chvilku povařit a jsou hotové.

  2. Posypeme opraženou strouhankou, do které vmícháme trochu cukru nebo medu, a kousek másla.

  3. Třešně vypeckujeme (použijeme čerstvé nebo kompotované), přidáme cukr podle chuti, povaříme, pak rozmixujeme a propasírujeme. Noky na talíři posypeme opraženou strouhankou na kousku másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!