Makové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
sůl
125 g másla Hera
125 g cukru
3 vejce
35 g droždí
2,5 dcl mléka
1 vanilkový cukr
náplň:
250 g máku
1,25 dcl mléka
50 g cukru
50 g džemu
50 g čokolády
skořice
50 g mandlí (na ozdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Na kvásek smíchejte 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamíchejte a nechejte vykynout.

  2. Mouku osolte, přidejte vykynutý kvásek, rozehřátý tuk, zbytek mléka se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujte těsto.

  3. Posypte zlehka moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechejte asi hodinu vykynout.

  4. Mandle spařte a přelijte studenou vodou, nechte je okapat. Poté je oloupejte a případně přepulte.

  5. Připravte makovou náplň: mléko zahřejte, přidejte tuk, džem, čokoládu, skořici a umletý mák. A vše p ovařte.

  6. Vykynuté těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 20g. Zakulaťte je a klaďte na plech vyložený papírem na pečení.

  7. Po vykynutí do nich vytlačte důlek, naplňte jej náplní a ozdobte mandlemi.

  8. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby 170 stupňů a pečte asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!