Makošvestkáč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 větší kelímek bílého smetanového jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
3/4 kelímku krystalového cukru
1/2 kelímku oleje
2 vejce
1/2 kypřícího prášku do pečiva
1 skořicový cukr
mletý mák
moučkový cukr
skořice
máslo
Drobenka:
1 kelímek hrubé mouky
1/2 kelímku krystalového cukru
4 lžíce změklé Hery

Postup přípravy receptu

  1. Do polohrubé mouky nasypeme necelý prášek do pečiva, špetku soli a skořicový cukr. Zamícháme, přilijeme olej, 2 celá vejce, bílý jogurt a vypracujeme těsto, které vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč.

  2. Stejnoměrně ho rozetřeme a poklademe půlkami švestek, které lehce zamáčkneme slupkou do těsta. Zlehka posypeme mletou skořicí. Do každé půlky švestky nasypeme lžičkou mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem (zbytek máku rozhodíme po celém koláči) a celý koláč poklademe malými kousky másla. Navrch koláče dáme drobenku.

  3. Drobenku jsme udělali smícháním hrubé mouky, cukru a Hery.

  4. Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!