Makaróny se smetanovou zeleninkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g makarónů
- 250 ml smetany ke šlehání
- 350 g brokolice
- hrst plochých fazolových lusků
- 6-7 sušených rajčat (okapaných, případně propláchnutých)
- 1 malá konzerva kukuřice
- 3 stroužky česneku
- máslo
- hladká mouka
- mléko nebo voda
- sůl
- pepř
Postup Makaróny se smetanovou zeleninkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny připravíme podle návodu na obalu.
Brokolici a celé fazolové lusky uvaříme ve slané vodě nebo v páře dokřupava (každé zvlášť, lusky vyžadují delší dobu) a scedíme.
Lusky pokrájíme, stejně jako sušená rajčata.
Česnek nakrájíme na tenké plátky a krátce opečeme na másle.
Zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme smetanou, uvedeme k varu, osolíme, opepříme a případně naředíme mlékem nebo vodou.
Přidáme růžičky brokolice, lusky, sušená rajčata a scezená kukuřičná zrna.
Promísíme a společně prohřejeme.