Makaróny se smetanovou zeleninkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g makarónů
250 ml smetany ke šlehání
350 g brokolice
hrst plochých fazolových lusků
6-7 sušených rajčat (okapaných, případně propláchnutých)
1 malá konzerva kukuřice
3 stroužky česneku
máslo
hladká mouka
mléko nebo voda
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny připravíme podle návodu na obalu.

  2. Brokolici a celé fazolové lusky uvaříme ve slané vodě nebo v páře dokřupava (každé zvlášť, lusky vyžadují delší dobu) a scedíme.

  3. Lusky pokrájíme, stejně jako sušená rajčata.

  4. Česnek nakrájíme na tenké plátky a krátce opečeme na másle.

  5. Zasypeme dvěmi lžícemi hladké mouky, prosmahneme, zalijeme smetanou, uvedeme k varu, osolíme, opepříme a případně naředíme mlékem nebo vodou.

  6. Přidáme růžičky brokolice, lusky, sušená rajčata a scezená kukuřičná zrna.

  7. Promísíme a společně prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!