Majonéza

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 l oleje
1/2 l kyšky nebo (bílého jogurtu)
1 lžíce hořčice
5 žloutků
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.

  2. Do mixéru dáme žloutky a šleháme po chvilce lijeme malým proužkem současně s kyškou olej. Pořád je mixér puštěný a až se vše dolije, vložíme lžíci hořčice. Pepř dle chuti ai 1/4 čajové lžičky, sůl také tak. Když vidíme, že je hotovo můžeme vyzkoušet chuť.

  3. Majonéza se hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.

  4. Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!