Maggické šťavnaté kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecího masa (stehýnka - dle libosti)
- Maggi nápady - Šťavnaté kuře (já měla - s česnekem a bylinkami)
- pekáček
- Jedná se o velice rychlý receptík - pro zaměstnané ženy;-)
Postup Maggické šťavnaté kuře
Postup přípravy receptu
-
V receptu se doporučuje maso vložit do sáčku, zasypat směsí, protřást, aby se maso rovnoměrně obalilo v koření.
Dala jsem omyté, naporcované maso do misky, nasypala na něj směs koření, promnula a poté vložila až do sáčku (který se mi zdál velmi slabý a asi by nevydržel protřesení).
Sáček s masem se uzavře přiloženou sponkou a vloží do peč. nádoby.
Pečeme cca 50 minut při 200 stupních C.
10 minut před koncem výrobce doporučuje sáček roztrhnout pro ty, kteří chtějí křupavé masíčko. Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, mě sáček po půl hodině pečení bouchl, takže jsem dopékala velmi opatrně. Přesto maso bylo velmi chutné. Podáváme s bramborem a zel. přílohou, příště bych udělala bram. kaši.