Maďarský krůtí perkelt se zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích stehen
1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá paprika nebo zelená paprika
2 cibule
2 dl bílého vína
vývar
bobkový list
snítka tymiánu
jalovec
pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.

  2. Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).

  3. Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!