Maďarská bramborová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g slaniny
1 cibule
150 g kořenové zeleniny:
mrkev
petržel
celer
40 g hl. mouky
2 lžičky mleté sladké červené papriky
mletý pepř
400 g brambor
1,25 l vody
100 g párku nebo jiné měkké uzeniny
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka.

  2. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou červenou papriku, mletý pepř a brambory.

  3. Zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

  4. Potom přidáme nakrájenou uzeninu a dovaříme.

  5. Podáváme s drobně nakrájenou petrželovou natí. Polévku můžeme také podle chuti okořenit polévkovým kořením. Hotová polévka má být hustší!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!