Lužický guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí kližky
- 300 g libového uzeného masa
- 1/2 hlávky kapusty
- 5-6 cibulí
- hrst sušených hub
- hovězí vývar
- mletá červená paprika
- pepř
- sůl
Postup Lužický guláš
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu, přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme. Společně opražíme, když maso pustí šťávu, dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevydusí.
Poté zaprášíme paprikou a přidáme též uzené maso nakrájené na kostky. Po chvilce zalijeme vodou, či vývarem, přidáme předem namočené sušené houby. Pokračujeme v dušení. Po 30 minutách přihodíme nasekanou kapustu a dusíme, dokud není maso měkké. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýží.