Lotus cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

3x balení Lotus sušenek (250 g)
kousek másla (cca 80 g)
4 PL moučkového cukru
malé balení piškotů
ananas nebo jiné ovoce dle vlastních preferencí
2 smetany ke šlehání (33%)
1 zakysaná smetana
1 mascarpone (250 g)

Postup přípravy receptu

  1. V mísce jsem rozbila cca půl - 1 balení Lotus sušenek (podle toho, jak velkou máte formu a jak vysoký chcete základ), máslo jsem pomalu rozpustila v hrnci a vlila ho do sušenek.. Po promíchání jsem je upěchovala ve formě a nechala ztuhnout v ledničce.

  2. Mezitím můžeme vyšlehat mixérem nebo robotem 2 smetany ke šlehání do tuha. Poté přidáme zakysanou smetanu, mascarpone a mletý cukr.

  3. Na korpus jsem nanesla vrstvu krému, pak jsem naskládala vrstvu kulatých malých piškotů, polila jsem je šťávou z ananasu a naskládala kousky kompotovaného ananasu (ovoce si zvolte dle vlastního výběru). Poté jsem zatřela vrstvou krému. Pak jsem skládala celé sušenky jako další patro a opět vrstva krému, ovoce, sušenky, krém. Nahoru jsem natřela krém, posypala kousky nadrcených sušenek + ozdobila celými a posypala kousky bílé čokolády.

  4. Necháme do dalšího dne ztuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!