Loštické kuře
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 1 cibule
- 1 balíček syrečků (já měla 125g)
- 150 g anglické slaniny
- palička česneku
- pepř
- sušená paprika
- sůl
- kousek másla
Postup Loštické kuře
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické si necháme stranou), přidáme čerstvě nahrubo umletý pepř a sladkou papriku.
Směs promícháme, naplníme s ní břišní dutinu a kuře zašijeme. Na dno pekáčku položíme na měsíčky nakrájenou cibuli, na ni položíme 2 plátky anglické slaniny a na ně položíme připravené kuře. Na kuře dáme 2-3 plátky másla a podlijeme trochou vody.
Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme kuře a pečeme cca 15 minut. Pak troubu ztlumíme na 170°C a pečeme 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme dle potřeby vodou.
Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, ale myslím, že by se hodily i bramborové knedlíky, špecle nebo halušky.