Loštické kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1 cibule
1 balíček syrečků (já měla 125g)
150 g anglické slaniny
palička česneku
pepř
sušená paprika
sůl
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické si necháme stranou), přidáme čerstvě nahrubo umletý pepř a sladkou papriku.

  2. Směs promícháme, naplníme s ní břišní dutinu a kuře zašijeme. Na dno pekáčku položíme na měsíčky nakrájenou cibuli, na ni položíme 2 plátky anglické slaniny a na ně položíme připravené kuře. Na kuře dáme 2-3 plátky másla a podlijeme trochou vody.

  3. Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme kuře a pečeme cca 15 minut. Pak troubu ztlumíme na 170°C a pečeme 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme dle potřeby vodou.

  4. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, ale myslím, že by se hodily i bramborové knedlíky, špecle nebo halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!