Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety lososa
máslo
1 citrón
400 g listového špenátu
3 stroužky česneku
100 ml smetany
100 g taveného sýra (nejlépe jednotlivě balené plátky Apetito)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C.

  2. Porce ryby osolíme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu.

  3. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, poklademe tenkými plátky másla a pečeme 15 minut.

  4. Mezitím spaříme špenát, osolíme a ochutíme česnekem, trochu podlijeme a necháme chvíli podusit (kdo má rád, přidá masox).

  5. V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme sýr, na malé teplotě rozpustíme a buď zredukujeme nebo povolíme mlékem.

  6. Na talíř servírujeme hromádku špenátu, poté pečeného lososa a přeléváme sýrovou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!