Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)

Recepty, Ryby

Suroviny

Filety lososa (na 1 straně s kůží) dle počtu strávníků (já měla 2 o celkové váze 0,5 kg)
šťáva z 1 citronu
špetka rozmarýnu
1 vrchovatá kávová lžička citronového pepře
sůl (opatrně!)
slabý plátek pomazánkového másla (paprikové)
kousek DelaCreme se sýrem (pomazánkový tuk s přídavkem sýra – v Albertu)
olej na smažení
brambory
rajčata
zelená paprika
bylinky na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe.

  2. Na rozpáleném oleji opečeme rybu nejprve na straně bez kůže asi 4-5 minut (dle výšky masa). Při otočení na druhou stranu a opečení asi 4 minut na něj položíme plátky bylinkového másla a Dela Cremu, vypneme sporák a necháme roztéci.

  3. Podáváme s opečenými brambory a také pokapeme máslem sýrovým tukem. Obložíme zeleninou, bylinkami (já použila libeček, bazalku).

  4. V odlehčenější dietní verzi vynecháme pomazánkové máslo a tuk DelaCreme a jako přílohu zvolíme vařené a šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!