Losos v bylinkové krustě a lilkové lassagne

Recepty, Ryby

Suroviny

Na dvě porce:
300 g filetu z lososa
2 lžíce olivového oleje
sůl
citronová šťáva
Na krustu:
200 g brambor
2 vejce
čerstvá bazalka
čerstvé oregáno
sůl
pepř
Na lassagne:
1 větší cuketa (nebo 1 lilek)
200 g listového špenátu
100 g mozzarely
česnek
sůl
lžíce smetany (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíte směs na krustu:

  2. Brambory uvaříme, vychladlé nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky a vejce a řádně promícháme.

  3. Dále si nachystáme dopředu i lassagne:

  4. Špenát spaříme a potom na pánvi podusíme s česnekem, osolíme, příp. přilijeme smetanou.

  5. Cuketu nebo lilek (ten dopředu necháme nakrájený vypotit vodu, kterou potom otřeme) nakrájíme na plátky, osolíme, opečeme lehce na pánvi. Na vychladlé naskládáme nachystaný špenát a mozzarellu (viz foto).

  6. Konečně dojde i na lososa:

  7. Filet z lososa stáhneme z kůže a krátce orestujeme na pánvi z obou stran. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a na jednotlivé porce navršíme bramborovo-bylinkovou krustu.

  8. Dáme zapéct do rozpálené trouby cca 10-15 min. Současně, pokud máme i další rošt, tak dáme s lososem zapéct do horní části trouby i lassagne, ale ty stačí 5-8 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!