Losos se špenátem a haluškami

Recepty, Ryby

Suroviny

Losos:
1/2 kg čerstvého chlazeného lososa
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
sůl
pepř
Špenát:
2 lžíce oleje
hladká mouka
mražený listový špenát
sůl
3 stroužky česneku
Halušky:
750 g brambor - nastrouhat
150 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
sůl
2 vejce
špek

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce osmažíme na oleji lososa (nakrájeného na filety a osoleného) - nejprve kůží dolů, pak obrátíme (z první strany asi dvě minutky, z druhé stačí minutka). Při smažení z druhé strany přidáme na plátky nakrájené máslo. Pak přendáme do pekáčku, zalijeme výpekem s máslem a dáme cca na půl hodinky do hodně mírné trouby dopéct.

  2. Z oleje a mouky uděláme jíšku. Do ní přidáme špenát (necháme rozmrazit). Podusíme, dochutíme 3 stroužky česneku a solí.

  3. Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Špek na kostičky vyškvaříme a smícháme s uvařenými a zcezenými haluškami.

  4. Na talíř dáme halušky, lososa a špenát, přelijeme výpekem z lososa a másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!