Losos se salátem z těstovinové rýže a holandskou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

filet z lososa (množství podle počtu strávníků)
sůl
petrželka
olivový olej
kousek másla
Na salát:
rýže (těstovinová)
salátová okurka
1/2 bulvy fenyklu
2 jarní cibulky
čerstvý kopr
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl
špetka cukru
Holandská omáčka viz. poznámka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi.

  2. Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou, necháme okapat.

  3. Do mísy si nakrájíme na drobno okurku, fenykl a jarní cibulky, přidáme těstovinovou rýži, kopr a promícháme se zálivkou.

  4. Lososa opečeme na olivovém oleji s troškou másla, podáváme s holandskou omáčkou a připraveným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!