Losos s noky s bazalkovým pestem

Recepty, Ryby

Suroviny

losos
balení bramborových noků (s vysokým podílem brambor), případně samozřejmě domácí
bazalka
parmezán
česnek
olivový olej
trocha másla
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Začala jsem bazalkovým pestem, které jsem udělala z bazalky, parmezánu, olivového oleje, česneku, soli a pepře. Na tyhle noky jsem ho udělala trochu řidší, než obvykle, aby noky hezky obalilo.

  2. Lososa jsem opekla na pánvi na troše oleje a másla tak, aby byl na povrchu dozlatova opečený a uvnitř ještě mírně růžový. Stačí mu tak 3 minuty naprudko. Také jsem orestovala kousky červené papriky, která dodala svěžest.

  3. Mezitím jsem uvařila a scedila noky. Je možné je ješte na másle orestovat dokřupava. Noky obalíme v bazalkovém pestu, přidáme restovanou papriku a opečeného lososa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!