Losos s hořčičnou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g lososa
sůl
mletý bílý pepř
rostlinný olej
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce hořčice
0,2 l smetany
citrónová šťáva
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Omytého lososa nakrájíme na podkovy, osušíme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.

  2. Potom vložíme do rozehřátého rostlinného oleje a opékáme po obou stranách doměkka. Odložíme na teplé místo.

  3. Do použitého oleje přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme hořčici, trochu soli, zalijeme smetanou, podle potřeby trochou vody, aby omáčka nebyla příliš hustá a povaříme. Hotovou omáčku ochutíme oreganem a citrónovou šťávou.

  4. Při přípravě tohoto jídla můžeme postupovat i tak, že do hořčičné omáčky vložíme opečeného lososa a na mírném ohni povaříme 5-10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!