Losos s hořčičnou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 600 g lososa
- sůl
- mletý bílý pepř
- rostlinný olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hořčice
- 0,2 l smetany
- citrónová šťáva
- oregano
Postup Losos s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omytého lososa nakrájíme na podkovy, osušíme, osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 až 3 hodiny.
Potom vložíme do rozehřátého rostlinného oleje a opékáme po obou stranách doměkka. Odložíme na teplé místo.
Do použitého oleje přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme hořčici, trochu soli, zalijeme smetanou, podle potřeby trochou vody, aby omáčka nebyla příliš hustá a povaříme. Hotovou omáčku ochutíme oreganem a citrónovou šťávou.
Při přípravě tohoto jídla můžeme postupovat i tak, že do hořčičné omáčky vložíme opečeného lososa a na mírném ohni povaříme 5-10 minut.