Losos s holandskou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce lososa
sůl a pepř
olej a máslo
Holandská omáčka:
4 žloutky
sůl a pepř
2 lžíce bílého vína
šťáva z půlky citronu
120 g rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.

  2. Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,, šleháme metlou žloutky se solí, pepřem, citronovou šťávou a vínem. Šleháme pilně do husté pěny, pak mísu sundáme z horké lázně a postupně pomalu vléváme do pěny rozpuštěné máslo za stálého šlehání metlou. Do omáčky můžeme přidat bylinky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!