Losos od babičky v italském kabátu orig.ital.recept

Recepty, Ryby

Suroviny

250 g lososa pouze čerstvý
1 dcl bílého vína
olivový olej
sůl
200 ml smetana 33%
rozmarýn čerstvý

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme.

  2. Na rozpálenou pánev s olejem vložíme kousky lososa, lehce je osmahneme, tak 3 min. Protože maso je křehké, nesmí se začít drolit. Přidáme hrst rozmarýnu podle chuti a podlijeme vínem, krátce povaříme a přidáme smetanu a sůl dle chuti. Až omáčka zhoustne, pokrm je hotov.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!