Losos nebo pstruh v alobalu
Recepty, RybySuroviny
- 2 kg lososa (pstruh) bez hlav
- sůl
- citrónová šťáva
- pepř
- 2 stroužky česneku
- pórek
- kopr pokrájený na kousky
- omáčka:
- 3 dcl majonézy
- 1,5 dcl ušlehané smetany
- kopr
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
Postup Losos nebo pstruh v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Na alobal pomazaný máslem položíme vykuchanou a očištěnou rybu, kterou jsme vytřeli kořením a pokapali citronem.
Osolíme, naplníme pórkem a koprem a dobře zabalíme do alobalu.
Pečeme v troubě na plechu asi 50 až 60 minut (200°C).
Podáváme s vařenými bramborami.
Servírujeme se studenou omáčkou.