Lívanečky z kysaného zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Suroviny:
1 sáček kysaného zelí
20 dkg polohrubé mouky
3 vejce
1 cibule
10 dkg slaniny (nebo špeku)
sůl
pepř
zelená petrželka
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme vodu a na prkýnku překrájíme na drobné kousky.

  2. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. Do mísy dáme zelí, kostičky slaniny (špeku) a cibule.

  4. Rozklepneme 3 celá vejce, osolíme, opepříme a zamícháme.

  5. Do směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jemně posekanou petrželku a dobře zamícháme.

  6. Na dosti rozpáleném oleji pečeme zprudka dozlatova placičky velikosti lívanců (4-5 na pánev).

  7. Těsto je dosti husté, dáváme ho polévkovou lžící a rozprostřeme vidličkou. Z tohoto množství je asi 20 malých lívanečků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!