Lívanečky s medvědím česnekem

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 ml mléka
1 vejce
medvědí česnek, cca 12 listů
120 g anglické slaniny
muškátový květ dle chuti
sůl
pepř mletý
cca 180 g polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehací nádobě vyšleháme vejce se solí, pepřem a muškátovým květem, přilijeme mléko, přisypeme drobně pokrájenou slaninu a na nudličky pokrájený medvědí česnek. Naposledy přisypeme mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a naběračkou lijeme těsto do rozpáleného lívanečníku s olejem nebo po částech do pánve s rozpáleným olejem.

  2. Smažíme z obou stran dozlatova, pak odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme jako přílohu například k polévce (gulášové, bramborové...) nebo s dipy či zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!